Starseeds: alles wat je wilt weten.

Grote kans dat jij tot de starseeds behoort als je dit leest. Onbewust kan dit in jouw leven vrij veel invloed hebben, zoals het zoekende zijn naar iets wat je niet kan vinden. In dit artikel gaan we in op wat het betekent om een starseed te zijn en wat de uitdagingen en groei zijn die hierbij horen. 

 

Starseeds hebben een thuisbasis buiten de aarde

Een starseed is een ziel die meerdere levens heeft gehad op plekken buiten de aarde. Als  “sterrenzaad” heb je meerdere incarnaties gehad op een bepaalde plek in het universum, bijvoorbeeld de Pleiaden, Orion of Sirius en is dit jouw thuisbasis. Oftewel: jouw star origin. Jouw oorsprong in het universum. Het doel van de starseeds is het brengen van een bepaalde frequentie naar aarde, om de aarde te helpen groeien in haar bewustzijn. De ziel van de aarde is haar trilling aan het verhogen, het ascentieproces. Als starseeds “zaai” je jouw trilling hier op aarde. Dat doe je door hier te zijn, je missie waar te maken en contact te maken met de frequentie van jouw oorsprong. Daarom is het als starseed zo belangrijk om contact te maken met waar je vandaan komt. 

 

Kenmerken van starseeds

Als starseed heb je sterk het gevoel dat er meer is dan alleen onze aarde en voel je in de diepte van jouw zijn dat je onderdeel bent van een groter geheel. Jouw ziel heeft een herinnering aan waar je vandaan komt en bent geweest, en weet dat deze incarnatie maar een klein deeltje is van jouw grote reis. Tegelijkertijd heeft jouw ziel ervoor gekozen om hier op aarde te zijn en deze lessen te leren. De human experience is nodig voor groei en om jouw frequentie naar aarde te brengen. Toch ervaren veel starseeds het vaak als moeilijk om hier op aarde te zijn. 

 

Heimwee en het verlangen naar thuis

Starseeds ervaren vaak een diepgeworteld gevoel van heimwee en verlangen naar hun thuis. Een onbestemd gevoel naar het zoeken van een thuis, zonder te weten waar of wat dat nou eigenlijk precies betekent. Dat kan zich uiten in het zoeken van een thuis op verschillende plekken op aarde. Het nodigt uit om dit onbestemde gevoel niet te negeren en jouw eigen “heaven on earth” te zoeken en creëren. Wat heb jij nodig in jouw ziel en diepte van jouw zijn? Dat gaat over een bepaalde frequentie van een land of plek die met jouw energie resoneert. Het zou kunnen dat bijvoorbeeld de frequentie van Nederland echt niet bij jouw ziel past en daarin jouw frequentie naar beneden haalt. Dat betekent niet meteen dat je op stel en sprong moet verhuizen, maar de eerste stap is je hier bewust van worden en je af te vragen wat jij nodig hebt om je frequentie hoog te houden.

 

Verbinden met je star origin

Als je jezelf herkent als starseed, dan is het belangrijk om erachter te komen wat jouw star origin, jouw thuisbasis, is. Er zijn heel veel mogelijke plekken in het universum waar jouw oorsprong kan liggen. Hier kan je achter komen door middel van een reading en ook in de Multidimensional School staan bepaalde sessies om zelf hiermee in contact te komen en te oefenen met het verbinden met deze energie én het ontmoeten van je soulfamilie. 

 

De zielenfamilie van starseeds

Jouw soulfamilie zijn zielen / energieën die aanwezig zijn op jouw star origin en jou op  afstand supporten in jouw incarnatie hier. Jij bent hier op aarde op een soort “tijdelijke missie” met als doel de frequentie van jouw thuis naar hier te brengen. Jouw soulfamilie zijn hiermee een soort gidsen die jou helpen om deze frequentie te integreren. Als je je gaat verbinden met jouw soulfamilie, ga je ook het gevoel van support ervaren en kan sterk helpen om je minder alleen te voelen. Deze verbinding voelt zo bijzonder, omdat jullie echt familie zijn op zielsniveau, vanuit hetzelfde sterrenzaad. Een deel van jouw soulfamilie kan ook tegelijkertijd met jou op aarde geïncarneerd zijn. Als je hen tegenkomt op aarde zal je hier ook een ontzettend sterke connectie mee ervaren. 

 

Diepgang, missie en de uitdagingen van het aardse leven

Als starseed heb je heel sterk de behoefte aan diepgang en het waarmaken van jouw purpose. Dat kan je op allerlei vlakken ervaren: van je werk tot relaties, liefde, vrije tijd. Je bent hier letterlijk op missie. Stilzitten kan lastig zijn en het ontbreken van diepgang in gesprekken ook. Diepgang resoneert met jouw frequentie en dat gaat dieper dan wat hier momenteel op aarde is. Daarom kan dit je leegtrekken. Ook kun je moeite hebben met het tempo op aarde. Waarin aan de ene kant de focus op snelheid betekenisloos is, omdat het gaat om perfectionisme en presteren, maar waarbij aan de andere kant aan de diepgang van het leven voorbij wordt gegaan. Tegelijkertijd gaat het je veel te langzaam op aarde en wil je veel sneller verandering en shifts zien naar een mooiere wereld. Dat voelt machteloos voor starseeds. 

 

Heling van trauma en verdriet

Veel starseeds dragen een diep gevoel van verdriet met zich mee, vaak op onbewust niveau. Bij het wakker worden van de wereld komt deze pijn aan het licht. Awakening nodigt uit tot het loslaten van diepe stukken in onszelf en dat is lastig in een wereld die nog niet in lijn ligt met waar we naartoe willen bewegen. Je gaat je anders voelen in jouw huidige leven, jouw incarnatie en de maatschappij en dat triggert een gevoel van onveiligheid. Je gaat je aanpassen. Daarmee pas je ook je frequentie aan naar die van de aarde en dat is juist niet je missie. Het gaat erom om helemaal uniek te blijven in jouw zijn. Om jouw eigenheid te ontdekken en daarin te zakken en te blijven. Het bij jezelf blijven brengt je bij een diep trauma dat we allemaal hebben: de loskoppeling van de bron. 

 

Als ziel ben jij verbonden geweest met het grote geheel van bewustzijn. Die verbinding is er nog steeds, maar op een andere manier. De loskoppeling heeft plaatsgevonden om als geïndividualiseerd deeltje antwoord te kunnen vinden op de vraag: wie ben ik? Maar deze loskoppeling heeft een trauma van diepe eenzaamheid tot gevolg. Dit trauma wordt zeker geraakt in jouw journey als starseed, omdat je op een bepaalde manier opnieuw bent losgekoppeld van jouw source. De loskoppeling van de plek waar jij zo verbonden mee bent en opeens op een andere planeet wordt geplant. Op aarde mogen we ook nog eens de dualiteit van het leven ervaren, voor starseeds kan dit extra “nieuw” zijn om te ervaren als ziel om hiervan te mogen leren en groeien. Je ziet daarom vaak dat starseeds een bepaalde “wake-up call” ervaren wat hen terugbrengt bij hun ziel. 

 

Jouw keuze voor deze human experience 

Jouw ziel heeft vele factoren voor jouw human experience uitgekozen. Jouw fysieke lichaam, met jouw DNA en jouw familielijnen. Jij bent via deze lijn van ancestors in dit lichaam geboren en draagt letterlijk alle lessen en challenges van hen met jou mee. Hier sta jij dus altijd mee in verbinding en maakt het mogelijk dat jouw ziel deze lessen kan leren en daarom ook heeft uitgekozen. Ook de locatie waar je geboren wordt, draagt bij aan de missie van je ziel en de lessen. Hierin werken jouw human experience en ziel met elkaar samen. Jouw ziel draagt hierbij jouw vorige levens en karmische stukken met zich mee. Al deze factoren maken een unieke combinatie van wie jij bent. Dit hele pakket is er om door een helingsproces te gaan en je bewustzijn te verhogen. Zo ga je aan de slag met heling van trauma, dat in de diepte gelinkt is aan het trauma van de loskoppeling van source en het ervaren van dualiteit op aarde. Alles leidt uiteindelijk tot groei van bewustzijn en het verhogen van de trilling op aarde, als collectieve missie van velen van ons.

Wil je na dit artikel nóg dieper de wereld van multidimensionaliteit induiken met Zara Jula? Bekijk meer artikelen of luister dan naar de IN SPIRIT Podcast, met meer dan 180 afleveringen die jou meenemen door de grootsheid van het universum én jou.