Loslaten op verschillende lagen in jezelf.

Loslaten is iets wat we vaak lastig vinden. Dat hoeft niet zo te zijn, maar het vraagt wel altijd om een bewust moment van reflectie en keuze. Ik deel graag meer over mijn persoonlijke ervaring en visie op dit proces, dat zich afspeelt op verschillende lagen van jouw zijn. 

 

De dualiteit van loslaten

Loslaten is vaak een innerlijke strijd tussen zien dat iets je niet (meer) dient en de mooie kanten en toekomst ervan zien. Vaak heeft dit ook te maken met het ontvangen van signalen en synchroniciteiten die je juist bevestigen dat dit in je leven moet blijven. Het universum probeert je iets te vertellen, maar het is ontzettend belangrijk om hier zelf op in te voelen. Wat wil ik hiermee? Is dit dienend voor mij of ligt achter het loslaten een nog grotere potentie? 

 

Co-creatie met het universum

We denken vaak dat onze spirit guides of het universum alles het beste voor ons weten. Het is ook heel belangrijk en mooi om je over te geven aan deze hogere intelligentie die zoveel wijzer is, omdat het zoveel meer informatie ter beschikking heeft dan wij. Tegelijkertijd moeten we niet vergeten dat wij co-creëren met het universum. We moeten niet vergeten dat wij, als beings, dezelfde energie tot onze beschikking hebben als een spirit guide of het universum. Wij leven alleen in een andere dimensie dan deze gidsen. Ons bewustzijn is in de derde en vierde dimensie. Onze gidsen leven in een hoger bewustzijn, maar dat betekent niet dat zij onze dimensie altijd net zo goed begrijpen. Zij hebben nu eenmaal niet de human experience die wij hebben.  

 

Human bewustzijn versus zielsbewustzijn 

Als je zelf op een kwestie invoelt, dan kan het bijvoorbeeld dat je voelt dat je vanuit je human experience graag iets los wilt laten, terwijl je multidimensionale zelf vanuit het zielsbewustzijn hieraan vast blijft houden. Voor mijzelf gaat het contact maken met spirit of het multidimensionale veld als van nature. Voor mij ligt juist de uitdaging om terug te gaan naar de human experience. Ik kan alles vanuit zielsbewustzijn bekijken; waarom iets in mijn leven is of mij verplaatsen in een ander. Ook als je een hele sterke connectie hebt, sterk in verbinding staat met jouw higher being en groeit in jouw multidimensionaliteit, dan blijf je in het menselijke leven te maken hebben met lessen en shifts. Voor mij gaat het erom om juist terug te gaan naar mijn human being en van daaruit te voelen wat ik wil. 

 

Voor iedereen zijn er altijd uitdagingen: wat mag ik loslaten, wat mag ik shiften? Op welke vlakken mag ik mijzelf nog meer verdiepen, daarin groeien en transformeren om nog meer mijn hoogste potentieel te leven? Dat hoogste potentieel is dus niet alleen maar luisteren naar spirit, jouw higher beings en multidimensionale zelf. Dat gaat ook om zakken in je human being. Het gaat om het verbinden van al deze lagen in jezelf. Je multidimensionale zelf, het emotionele zelf, het mentale zelf, maar ook het fysieke zelf.

 

Loslaten in de dichtheid van deze dimensie 

Loslaten gaat over het vertrouwen hebben dat al deze verschillende lagen van jezelf met jou mee shiften. Jouw lichaam biedt zo een space voor jou om dingen te transformeren in deze dimensie. Loslaten op het aardse vlak kan lastig zijn, omdat de energie hier van dichte materie is. Dit gaat dus veel langzamer en zwaarder dan in andere dimensies. Het is voor onze ziel daarom ook lastiger in de menselijke ervaring, omdat het gewend is dingen veel makkelijker te kunnen shiften en er zich daarmee ook sneller een nieuwe potentie aandient.  

 

Loslaten als creatie van nieuwe mogelijkheden

Loslaten creëert een ruimte. Het kan pijnlijk of verdrietig voelen, als een leegte. Maar deze leegte is gevuld met nieuwe, vruchtbare energie, die heel veel  potentie in zich heeft. Hierdoor kan je juist veel sneller nieuwe dingen naar je toe trekken. Dit is echt iets wat je moet ervaren in het leven. Dat iedere keer als je iets hebt losgelaten, dat er uiteindelijk iets veel beters voor terug is gekomen. Jezelf herinneren hoe processen van loslaten voor jou geweest zijn en positief hebben uitgepakt, zijn hierin heel waardevol. Loslaten is het creëren van een open ruimte waarin iets nieuws mag ontstaan. In divine timing zal dat echt op je pad komen en in je leven manifesteren. Soms nog veel sneller dan verwacht.

Wil je na dit artikel nóg dieper de wereld van multidimensionaliteit induiken met Zara Jula? Bekijk meer artikelen of luister dan naar de IN SPIRIT Podcast, met meer dan 180 afleveringen die jou meenemen door de grootsheid van het universum én jou.