Bescherm jezelf tegen energie van anderen.

Soms pikken we de energie van anderen op en kan dit onze eigen energie beïnvloeden. Zeker als je gevoelig bent en sterk open staat. Als je je connectie gaat versterken, pak je nog gemakkelijker energie van anderen op. Dit kan je uiteindelijk in de weg zitten. Het is daarom heel belangrijk om te leren hoe je je eigen energie kan beschermen en andere energie los kan laten. 

 

Waarom de trucjes om je energie te beschermen die je kent niet werken

Vaak horen we adviezen over het afschermen van onze energie, zoals het visualiseren van een gouden ei, een spiegel tussen onszelf en anderen plaatsen, of zelfs het voorstellen van een beschermende roos om ons heen. Hoewel deze oefeningen populair zijn en door veel HSP-coaches worden aanbevolen, helpen ze helemaal niet. Waarom? Ons energieveld is adaptief en kan zowel uitbreiden als krimpen, vergelijkbaar met onze aura. Met een groot energieveld pik je gedachten, emoties en ervaringen van anderen op en kan je dit overnemen in jouw eigen energie. Daarom helpt het simpelweg niet om een beschermend schild om jezelf heen te visualiseren, omdat dit niets verandert aan de grootte van je energieveld.

 

De sleutel: intentie en verkleining van je energieveld

Dus, wat gaat er mis? Het is heel belangrijk om je energieveld terug te brengen naar jezelf. Voordat je je eigen energie kan beschermen, moet je eerst zorgen dat je energie bij jezelf is en niet bij de ander. Het verkleinen van je energieveld verandert niets aan je connectie met spirit, maar geeft je de bewuste keuze wanneer we open willen staan voor externe energie en wanneer we ons willen afschermen.

 

De kracht van visualisatie

Een handige manier om dit te doen is door je energieveld een kleur te geven, zodat je het gemakkelijker kunt visualiseren en sturen. Stel je voor waar jouw energieveld zich op dit moment bevindt en hoe groot het is. Wat is er allemaal aanwezig in jouw energieveld? Voelt dat fijn of niet? Vraag jezelf af waar je het op dit moment wilt hebben, of je het volledig wilt openstellen of juist dichter bij jezelf wilt houden. Door simpelweg de intentie te stellen om je energieveld naar je gewenste grootte te verkleinen en dit te visualiseren, zet je jouw vrije wil in en kun je daarmee de energie sturen. 

 

Vervolgens kun je eventueel nog een vorm van bescherming hieromheen visualiseren, maar eigenlijk is alleen deze intentie om jouw veld te verkleinen al krachtig genoeg. Hoe vaker je dit oefent, hoe makkelijker het gaat tot je dit bijna automatisch gaat doen.

 

Ondersteuning van je gidsen om je energie te beschermen

Je kunt ook je spirit guides vragen om hulp bij het beschermen van je energie. Ze zijn er om je te begeleiden en te ondersteunen op je zielsmissie en kunnen je helpen bij bescherming. 

Het is echter wel altijd belangrijk om zelf de regie en verantwoordelijkheid te nemen over je eigen energie. Je hebt geen anderen nodig om jouw energie te beschermen, je bent zelf een super krachtige being die zijn of haar eigen energie kan sturen.

 

Ongewenste energie loslaten

Naast het afschermen van je energie wil je natuurlijk ook leren hoe je ongewenste energie kunt loslaten en jezelf kunt reinigen. Veel mensen gaan in de weer met salie en paleo santo. Zelf gebruik ik dit ook af en toe, vooral omdat ik het lekker vind ruiken en omdat het op een bepaalde manier ondersteuning geeft. Maar je hebt dit absoluut niet nodig. Ook dit gaat weer om de regie en verantwoordelijkheid pakken, voelen en nemen. In jezelf, voor jezelf, voor je energieveld. Want zo train je uiteindelijk ook jouw connectie. Zo train je uiteindelijk jouw hoogste potentieel. 

 

Energie zuiveren kun je doen door middel van intentie en visualisatie. Scan je eigen energieveld en voel waar je energie van anderen hebt opgepikt. Hoe zie je dit voor je? Dat kan op allerlei verschillende manieren, die bij jou en het moment passen. Je zou bijvoorbeeld belletjes in jouw energieveld kunnen zien. Dan visualiseer je vervolgens een handeling om deze energie los te laten. Ik blaas de belletjes uit mijn systeem. Het maakt niet uit hoe je dit voor je ziet, want het gaat om de vibratie van de visualisatie en dat maakt het verschil in jouw energiesysteem. Je mag hier juist creatief mee zijn en zien wat er door jou heen wil komen. 

 

Daily practice 

Het oefenen met het inchecken bij je energieveld zal je ontzettend helpen om hier de eigen regie over te pakken. Je hoeft dan ook niet meer constant bezig te zijn met bescherming oefeningen, omdat het bijna automatisch gaat. Het reinigen is een mooie practice die je gemakkelijk in je dag kan verwerken, gewoon als je even een paar minuten voor jezelf neemt of zelfs als je met de hond aan het wandelen bent.

Wil je na dit artikel nóg dieper de wereld van multidimensionaliteit induiken met Zara Jula? Bekijk meer artikelen of luister dan naar de IN SPIRIT Podcast, met meer dan 180 afleveringen die jou meenemen door de grootsheid van het universum én jou.