De creator & destroyer in onszelf.

Jij hebt twee grootste krachten in je: de creator en de destroyer. Deze komen naar voren in situaties waarin we niet goed weten wat te doen. Situaties die onzeker zijn, waarin we twijfelen wat de impact voor ons zal betekenen. Enerzijds zien we de potentie en positieve uitkomst, maar anderzijds voelen we ook dat dit ons raakt op een heel diep niveau.

 

Alles bestaat in dualiteit

Dit weerspiegelt exact onze aardse realiteit waarin we in dualiteit leven. Terwijl de vijfde dimensie gaat over eenheid, ervaren we hier in de derde en vierde dimensie tegenpolen. Jij hebt een creatiekracht in je, maar net zoveel kracht om te vernietigen. Deze tegenpolen zijn soms met elkaar in conflict, maar altijd allebei aanwezig. 

Er was een situatie waarin ik mezelf vast voelde zitten. Waarin ik twijfelde of ik dit vol kon houden. De creator in mij zag de potentie. Mijn gedachten richten zich op alles wat het zou kunnen zijn, als de situatie zou transformeren. Als de ander, de situatie, de omgeving of de obstakels zouden veranderen. Tegelijkertijd speelt de destroyer hierin altijd mee. Dat betekent dus als jij constant in de creator zit, dat er ook een stukje van jou is waarin de destroyer aan het werk is. Vaak ben je je hier niet bewust van. Als de creator in je bewustzijn zit, zit de destroyer in jouw onderbewustzijn en andersom. 

 

Zielsbewustzijn en human bewustzijn

Als je bezig bent met spiritualiteit en multidimensionaliteit, dan leef je vaak vanuit een groot zielsbewustzijn. Daarmee is het voor jou veel natuurlijker om te kijken naar de potentie van andere mensen en situaties. Dan zit je dus sterk in de creator energie. Maar de vraag is: wat is jouw destroyer aan het doen? Wat gebeurt er tegelijkertijd in jou of in jouw omgeving waarbij iets afgebroken wordt? Vanuit zielsperspectief kan en mag alles bestaan. Maar vanuit human perspectief hebben we daarin ook weinig oog dat we daarin onszelf verliezen. 

In mijn situatie voelde ik dat er een stukje energie van mijzelf werd afgebroken, dat ik letterlijk minder wilskracht had, omdat er in een ander gebied van mijn leven heel veel wilskracht werd gevraagd om die potentie na te leven. Dat is confronterend om te zien. Je human being kiest het liefst de weg van de minste weerstand. De ziel kiest de weg van eenheid en liefde. Waar het om gaat is een gezonde en zuivere verbinding te realiseren tussen beiden. 

 

Bewustzijn van balans van beide krachten

Het is dus belangrijk om jezelf bewust te worden van wat je creëert en wat je tegelijkertijd aan het vernietigen bent. Wat lever je in als je de creator in jou volledig de ruimte geeft? En wat wordt er gecreëerd als jij de destroyer in jou de overhand heeft? Bijvoorbeeld: als jij binnen je eigen onderneming constant hard aan het creëren bent, wat wordt daardoor afgebroken? Of juist als je ervoor kiest om dingen anders te doen in je leven, je baan op te zeggen, al je spullen te verkopen en naar de andere kant van de wereld vertrekt, welke nieuwe realiteit creëer je dan? 

Een gezonde balans tussen de creator en de destroyer in jou is cruciaal. Alles begint met het bewustzijn hoe deze krachten zich uiten in jou en wat er zich in je onderbewuste afspeelt. Als we ons verliezen in het zien van potentie en sterk vasthouden aan de creator energie, kunnen we een stuk van onszelf vernietigen. Dit doet dan uiteindelijk afbreuk aan jouw eigen potentieel. Aan jouw eigen authentieke energie die jij hier op aarde komt belichamen en expressie geven als ziel. Dat is de uitdaging van deze dimensie. Om jouw potentieel waar te maken, te midden van de tegenpolen van dualiteit die ons soms als mens heen en weer kunnen slingeren. Dat is de uitdaging van de human being, dat is hoe we groeien en over onszelf leren.

Dat brengt ons weer helemaal terug naar de grote vraag die centraal staat in het universum: wie ben ik? De polariteiten leren je over jezelf en dat leidt tot groei.

Wil je na dit artikel nóg dieper de wereld van multidimensionaliteit induiken met Zara Jula? Bekijk meer artikelen of luister dan naar de IN SPIRIT Podcast, met meer dan 180 afleveringen die jou meenemen door de grootsheid van het universum én jou.